۱۵ شهریور ۱۳۹۰، ۱۱:۵۵

جهاد اقتصادی در ششمین ماه-3/

جهاد اقتصادی همت و تلاش مضاعف مسئولان را می‌طلبد

جهاد اقتصادی همت و تلاش مضاعف مسئولان را می‌طلبد

یک کارشناس مسایل اقتصادی گفت: علی رغم اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال جهاد اقتصادی نامگذاری کردند اما وضعیت عملکردها در زمینه مسایل اقتصادی با جهش همراه نبوده است.

بیژن عبدی در گفتگو با مهر درباره اقدامات انجام شده در نیمه اول سال درباره جهاد اقتصادی گفت: علی رغم اینکه امسال را مقام معظم رهبری سال جهاد اقتصادی نام گذاری کردند اما وضعیت عملکردها در زمینه مسایل اقتصادی با جهش همراه نبوده است.

وی با بیان اینکه این مسئله از 2 بعد قابل بررسی است، اظهار داشت: یکی از ابعادی که می توان به آن پرداخت، عملکرد مسئولان در این حیطه است. البته بخشی نیز به عملکرد مردم بر می گردد.

این کارشناس مسایل اقتصادی گفت: مفهوم جهاد اقتصادی این است که همه دولتمردها در این زمینه تلاش و برنامه های خود را دوچندان کنند. در صورتی که تغییری در شرایط موجود ایجاد شود و مشکلات از سرراه برداشته شود، جهاد اقتصادی اتفاق افتاده است.
 
وی افزود: دولت تلاشهای خود را دراین زمینه مضاعف کرده است اما باید به این پرسش پاسخ بدهیم که تلاشهای انجام شده توسط دولت کافی بوده است یا خیر؟
 
عبدی در ادامه به نرخ رشد اقتصادی اشاره کرد و گفت: در این زمینه اعداد متفاوتی مطرح شده است و تاکنون به طور دقیق مشخص نشده که نرخ رشد اقتصادی چه میزان بوده است.
 
وی دلیل تفاوتهای آماری را عدم شفافیت برخی مسئولان دانست و اظهار داشت: آمارها به طور شفاف و دقیق اعلام نمی‌شود. هر چند که برخی کارشناسان نرخ رشد را در هر سال 8 درصد پیش بینی کرده بودند اما علی رغم همه پیش بینی ها، نرخ رشد اقتصادی پایین بوده است.
 
عبدی گفت: براساس سند چشم انداز 20 ساله، اگر هر سال 8 درصد نرخ رشد اقتصادی باشد می توانیم به بهبود و پیشرفت اوضاع امیدوار باشیم.  وی مطرح کرد: نرخ رشد اقتصادی بین 3.5 تا 4.5 درصد اعلام شده است و این با پیش بینی ها فاصله زیادی دارد.
 
این کارشناس مسایل اقتصادی گفت: در صورتی که توسعه متوازن صورت گیرد شاهد رشد اقتصادی خواهیم بود. عبدی تاکید کرد: در سال  جهاد اقتصادی باید برنامه های بیشتری داشته باشیم تا شاهد جهش اقتصاد باشیم.
 
وی با بیان اینکه روند جاری فعالیتها کفایت نمی کند، گفت: در زمینه مسایل اقتصادی منابع مالی خیلی دخیل نبوده است. نوع استفاده از امکانات باید مورد تجدید نظر قرار گیرد. برای جهاد اقتصادی باید فضای کسب و کار لازم فراهم شود و نحوه اختصاص منابع دقیق تر صورت گیرد.
 
تلاش فعلی مسئولان برای جهش اقتصاد کافی نیست

وی به اتخاذ روش دورکاری توسط دولت اشاره کرد و گفت: کوتاه کردن بروکراسی اداری در این زمینه مؤثر است اما این تلاشها در سال جهاد اقتصادی کافی نبوده و جهش لازم صورت نگرفته است.
 
عبدی مطرح کرد: در سالی که به نام جهاد اقتصادی نامگذاری شد برنامه مضاعفی را از سوی مسئولان برای رشد اقتصاد و حل معضلات موجود ندیدیم. وی گفت: همان گونه که در زمینه نرخ رشد اقتصادی عدد دقیقی اعلام نشده است، در زمینه نرخ تورم نیز با چنین وضعیتی مواجه هستیم.
 
این کارشناس مسایل اقتصادی متذکر شد: آمار و ارقام اقتصادی تحت تأثیر مسایل سیاسی دچار تغییر می شوند و همه را به اشتباه می کشانند. وی با تأکید بر اینکه واقعیتهای اقتصاد همانگونه که هست باید مطرح شود، اظهار داشت: متأسفانه در برخی آمارهای اقتصادی جای تردید وجود دارد.
 
عبدی گفت: آنچه که در زمینه مسائل اقتصادی توسط مسئولان مطرح می شود با آنچکه مردم احساس می کنند بسیار تفاوت دارد؛ این مردم هستند که مستقیم فشار مسائل اقتصادی را متوجه می شوند. وی توضیح داد: به طور نمونه هزینه حمل و نقل نسبت به سال گذشته 50 درصد افزایش یافته است و نمی توان آن را انکار کرد.
 
این کارشناس مسایل اقتصادی همچنین پیرامون مشکلات تولید کنندگان در کشور اظهار داشت: قرار بود شیوه های تولید اصلاح شود نه اینکه تولید متوقف شود، این در حالی است که شاهد نگرانی تولید کنندگان از وضعیت موجود هستیم. 
کد خبر 1400724

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha